Kao predsjednik Zelene liste posjetio sam posljednjih dana Split zbog Karepovca i razgovarao i održao prosvjed s građanima pred županijom. Ozbiljnost ove teme i važnost je velika, ne samo za ljude u Splitu i njihovo zdravlje već za cijelu Hrvatsku i zbog neposredne opasnosti za utjecaj na imagea Hrvatske kao zdravlje zemlje i poželjne destinacije za turiste.

 

Zbog toga želim iznijeti stavove Zelene liste o novonastaloj situaciji u Karepovcu
1. Podržavamo napore gradonačelnika Andre Krstulovića Opare koji se vratio na posao i kojem je očito zdravlje građana ispred njegovog osobnog.

2. Tražimo da se napravi prava, detaljna i stručna analiza utjecaja sanacije Karepovca na zdravlje građana Splita i okolice, a ne da će se tražiti odgovornost Jasne Ninčević, ravnateljice županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo koja je pokazala građansku hrabrost i shvatila svoju dužnost i etičnost da javno izgovori istinu i upozori na opasnost.

3. Tražimo da se prilikom analiza koriste najnovije metode i sredstva u sprječavanju širenja onečišćenja i smrada.

4. Još jednom molimo HITNU reakciju s obzirom na približavanje turističke sezone na čiju uspješnost bi ovaj slučaj mogao utjecati, a veliki dio građana Splita i okolice živi od iznajmljivanje apartmana i njihova egzistencija se zbog sporosti može dovesti u pitanje.