U Studiju 4 gostovao je čelnik Zelene liste Nenad Matić, donedavni HSS-ovac. Komentirao je stanje u Skupštini Grada Zagreba i glasovanje o rebalansu proračuna, koje se očekuje prekosutra.


Matić kaže kako ne može predvidjeti što će se dogoditi na sjednici u četvrtak. Svakako će biti zanimljivo vidjeti hoće li gradonačelnik imati 
26 ruku za rebalans proračuna grada s obzirom na izjave članova Neovisnih za Hrvatsku.

Ne vjeruje da će Neovisni za Hrvatsku izigrati Bandića nakon što je pristao na promjenu imena zagrebačkog Trga maršala Tita. Istaknuo je kako priželjkuje stabilnu većinu u Skupštini koja bi se mogla početi baviti projektima važnim za razvoj grada.

Matić je rekao kako Zelena lista u Zagrebu ima 950 članova, uskoro će se širiti na gradsku okolicu. Imamo jasnu strategiju, pokrivat ćemo zelene teme važne za grad, bit ćemo aktivni u zaštiti okoliša. Naše djelovanje ne vidim kao aktivizam, da smo uvijek protiv nečega. Mi nismo ni lijevo ni desno, nego želimo naprijed.

Rekao je kako je HSS demokršćanska stranka. Činjenica da je slogan stranke "Vjera u Boga i narodna sloga". Nakon što je Beljak stupio na čelo stranke i koalirao sa SDP-om počinju se mijenjati neke programske smjernice i prilagođavati samovolji predsjednika kako bi se opravdala ta koalicija. Ovo sigurno nije smjer kojim je dosad vođena stranka. Svatko od nas u Radićevim govorima može pronaći opravdanje za sve svoje stavove jer je Radić bio intelektualac, napisao puno govora, tekstova... Osjećam se loše zbog ljudi koji su ostali u stranci. Krešo Beljak u hrvatsku je politiku uveo nešto novo, a to je da možete suspendirati sve ljude koji vam ne odgovaraju.