U Zagrebu je osnovana Zelena lista u kojoj su se okupili bivši članovi HSS-a. Svoj će rad usmjeriti na Zagreb. Stranka trenutačno ima oko 700 članova, a do lokalnih izbora očekuju da će ih biti više od 1500.

Programski ciljevi su zaštita okoliša i održivi razvoj uz ravnomjeran razvoj cijele Hrvatske, rekao je Nenad Matić, predsjednik Zelene liste. Naglasak je na Zagrebu za koji će stranka tražiti da bude zona zabrane usmrćivanja domaćih životinja. Tražit će i da se uvede niz mjera za vlasnike kućnih ljubimaca, kao grad prijatelj kućnih ljubimaca. Među ostalim zahtjevima su i natkrivanje maksimirskog stadiona, više biciklističkih staza, proširivanje pješačke zone, približavanje Parku prirode Medvednica.

Matić je rekao da će Zelena lista ići u koaliciju, a da će se prvi razgovori održati s Milanom Bandićem i Strankom rada i solidarnosti. Bit ćemo dio vlasti u gradu Zagrebu, uvjeren je Matić. Za HSS, čiji bivši članovi čine većinu Zelene liste, kaže da "ide lijevo" te da "tu nema sreće". HSS je stranka koja se samo svađa i nema programe, rekao je. Bandić, koji je bio na skupu, zaželio je novoj stranci puno uspjeha u radu. U vezi s mogućim koalicijama rekao je da je otvoren za suradnju sa svima koji žele dobro gradu.